De airco-installatie van uw auto is niet onderhoudsvrij.  Het systeem   verliest jaarlijks het koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan dan erg kostbaar worden. En veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik.

Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan  de verkeersveiligheid.  Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de auto.  Uit onderzoek blijkt dat "frisse bestuurders" alerter reageren en tot 30 procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de auto soms vele malen meer verontreinigd is dan de buitenlucht?

Autobedrijf  F.van  der Schoor zorgt er voor dat uw airco in optimale  conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken. Autobedrijf  F.van der Schoor beschikt over een speciaal controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen, uitgevoerd door onze airco-specialisten.